Αναζητάτε μπάντα για το γάμο σας και έχετε απορίες; Η ομάδα συγκροτημάτων και DJs των No More Artists έχει πολυετή εμπειρία στη μουσική κάλυψη event και ειδικεύεται στη διοργάνωση live σε γάμους. Έτσι, τα τελευταία χρόνια έχουμε απαντήσει σε εκατοντάδες ερωτήσεις ζευγαριών που ονειρεύονται ένα συγκρότημα στο wedding party τους.

Παρακάτω θα βρείτε τις απαντήσεις στα 10 πιο συνηθισμένα ερωτήματα!

1. Πόσο θα κοστίσει να έχω live στο γάμο μου;

Είναι η πρώτη ερώτηση που μας κάνετε συνήθως- και αυτό είναι λογικό, καθώς θέλετε να μάθετε αν μία live μπάντα «χωράει» στο budget που έχετε καθορίσει για το γάμο σας. Το κόστος, ωστόσο, δεν είναι ίδιο σε όλες τις περιπτώσεις και εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες:

– Ποιο συγκρότημα θα επιλέξετε: δεν αμείβονται όλες οι μπάντες το ίδιο. Επίσης, ένα μικρό «ακουστικό» σχήμα τριών ατόμων θα είναι πιο οικονομικό από ένα πενταμελές ή εξαμελές συγκρότημα.

– Απαιτούμενος ηχητικός εξοπλισμός: ένα wedding party 100 ατόμων έχει διαφορετικές ηχητικές απαιτήσεις (και συνεπώς κόστος) σε σχέση με μία μεγάλη δεξίωση με 500 καλεσμένους. Η ηχητική εγκατάσταση εξαρτάται επίσης από την έκταση και τον τύπο του χώρου που θα φιλοξενήσει την εκδήλωση (ανοιχτός/κλειστός).

– Αθήνα ή επαρχία: αν παντρεύεστε εκτός Αττικής, π.χ. σε κάποιο νησί, θα πρέπει να συνυπολογίσετε τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής για το συγκρότημα (βλ. λεπτομέρειες παρακάτω.)

Στη συνέχεια αυτού του άρθρου θα τα δούμε όλα αναλυτικά – αλλά αν βιάζεστε να λάβετε προσφορά, επικοινωνήστε μαζί μας τώρα αναφέροντας το συγκρότημα που σας ενδιαφέρει, την ημερομηνία και τον τόπο της εκδήλωσης καθώς και τον αριθμό των καλεσμένων σας κατά προσέγγιση.

PicosBeach

Οι Picos Apicos & The Pina Coladas σε γάμο στο Μαραθώνα (Φωτογραφία: Wedart)

2. Πώς να διαλέξω συγκρότημα; Μου αρέσει το swing αλλά και η pop, τα ξένα 60s αλλά και τα ελληνικά 80s και 90s. Τι να κάνω;

Ορισμένα συγκροτήματα επικεντρώνονται σε συγκεκριμένα μουσικά είδη- όπως οι Diminuita στην jazz και τη swing. Κάποια άλλα καλύπτουν ένα ευρύτερο φάσμα, π.χ. οι Picos Apicos & The Pina Coladas παίζουν ξένα rock ‘n’ roll, disco αλλά και ελληνικά 80s-90s-00s pop, ενώ οι Mood Swings από swing μέχρι soul και rock.

Καμία μπάντα, όμως, δεν μπορεί να παίξει «απ’ όλα». Συνεπώς, το σημαντικό είναι να σκεφτείτε: τι μουσική σας κάνει να χορεύετε συνήθως με την παρέα σας; Τι είδους τραγούδια ξεσηκώνουν πιο συχνά εσάς και τους φίλους σας στα πάρτυ ή όταν είστε έξω;

Ποια είναι τα πιο σημαντικά είδη μουσικής για εσάς και τους κοντινούς σας ανθρώπους; Με βάση αυτό το κριτήριο θα επιλέξετε το συγκρότημα που θα κάνει το γάμο σας αξέχαστο!

3. Πόση ώρα μπορεί να διαρκέσει το live;

Τα περισσότερα συγκροτήματα έχουν ένα πρόγραμμα 2 έως 2,5 ωρών, ενώ ορισμένες μπάντες μπορούν να παίξουν ακόμη περισσότερο. Ωστόσο, από την εμπειρία μας μετά από εκατοντάδες επιτυχημένα event, ένα δυνατό, «σφιχτό» δίωρο είναι η καλύτερη διάρκεια για live σε έναν γάμο.

4. Άρα θα χρειαστώ και DJ για το υπόλοιπο της βραδιάς;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ναι. Ο DJ αφ’ενός θα καλύψει το διάστημα πριν και μετά το live, αφ’ ετέρου θα παίξει τα υπόλοιπα είδη μουσικής που θέλετε να ακούσετε και ενδεχομένως δεν περιλαμβάνονται στην playlist του συγκροτήματος που θα επιλέξετε.

Οι DJs των No More Artists γνωρίζουν πολύ καλά πώς να «δένουν» το πρόγραμμά τους με αυτό των συγκροτημάτων, συμπληρώνοντας το live ώστε ο χορός στο γάμο σας να μην σταματήσει ούτε στιγμή. Φυσικά, οι μπάντες μας μπορούν να συνεργαστούν και με οποιονδήποτε άλλο DJ της επιλογής σας.

DiminuitaQuintetWed

Οι Diminuita σε γάμο στο κέντρο της Αθήνας  

5. Σε ποιο σημείο της βραδιάς είναι καλύτερο να εμφανιστεί το συγκρότημα;

Η απάντηση εξαρτάται από το είδος του συγκροτήματος που θα επιλέξετε. Για παράδειγμα, ένα jazz/swing σχήμα όπως οι Diminuita ίσως ταιριάζει περισσότερο στο διάστημα των welcome drinks ή του φαγητού. Από την άλλη, αμιγώς χορευτικά συγκροτήματα όπως οι Picos Apicos και οι Mood Swings καλό είναι να ξεκινήσουν μετά το δείπνο και αφού ο DJ «προθερμάνει» τους καλεσμένους σας με ένα πρώτο set χορευτικών κομματιών.

6. Θα ήθελα το συγκρότημα να παίξει, εκτός από το συνηθισμένο του πρόγραμμα, και ορισμένα τραγούδια που θα επιλέξω εγώ- για παράδειγμα, το τραγούδι του πρώτου χορού. Γίνεται αυτό;

Ναι, υπό κάποιες προϋποθέσεις. Κατ’ αρχάς, να πρόκειται για προσθήκη λίγων (έως 2-3) κομματιών στη συνήθη playlist του συγκροτήματος. Επίσης, να είναι τραγούδια που ταιριάζουν στοιχειωδώς στο ύφος της μπάντας- δεν μπορούμε να ζητήσουμε π.χ. ένα hard rock κομμάτι από ένα jazz σχήμα. Τέλος, η μπάντα να ενημερωθεί έγκαιρα- τουλάχιστον ένα μήνα πριν την ημερομηνία του γάμου.

Ένα μικρό compilation των Picos Apicos & The Pina Coladas, από γάμο σε κτήμα της Αττικής

7. Πότε πρέπει να «κλείσω» το συγκρότημα που με ενδιαφέρει;

Άμεσα! Όσο νωρίτερα επικοινωνήσετε μαζί μας, τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να είναι διαθέσιμο το συγκρότημα που σας ενδιαφέρει για την ημερομηνία που έχετε επιλέξει. Για τους περισσότερους γάμους, οι μπάντες μας είναι κλεισμένες αρκετούς μήνες πριν- σε κάποιες περιπτώσεις η κράτηση γίνεται ακόμη και 1-1,5 χρόνο νωρίτερα. Συνεπώς, καλό είναι να έχετε καταλήξει στο συγκρότημα που προτιμάτε το αργότερο 6 μήνες πριν την ημερομηνία του γάμου σας. Θα πρέπει να κινηθείτε ακόμη νωρίτερα αν προγραμματίζετε το γάμο σας την περίοδο από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο, που η ζήτηση είναι πολύ υψηλή,

Φυσικά, ακόμη και να είναι πολύ πιο κοντά η ημερομηνία του γάμου σας, δεν βλάπτει να κάνετε μία ερώτηση– μπορεί να σταθείτε τυχεροί.

8. Στο χώρο που έχω κλείσει για το γάμο υπάρχει ήδη ηχητικός εξοπλισμός. Χρειάζεται κάτι παραπάνω;

Στο 95% των χώρων που φιλοξενούν γάμους, ειδικά στα «κτήματα», η ηχητική εγκατάσταση που προσφέρεται επαρκεί για τις ανάγκες ενός DJ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις ενός live. Ενδεικτικά, πέραν των ηχείων που πιθανόν να υπάρχουν στο χώρο, θα χρειαστούν: κονσόλα για live (διαφέρει από τον μίκτη του DJ), μικρόφωνα φωνής και οργάνων, ενισχυτές οργάνων, ηχεία monitor και άλλα.

Όλα αυτά δεν πρέπει να σας τρομάζουν! Οι No More Artists θα σας παρέχουν υπερσύγχρονο εξοπλισμό, κατάλληλο για το χώρο και τον αριθμό των καλεσμένων σας. Επιπλέον, οι έμπειροι ηχολήπτες μας γνωρίζουν πολύ καλά τον ήχο των συγκροτημάτων μας και εγγυώνται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

MoodSwingsGarden

Είτε ο γάμος σας γίνει σε κάποιο μεγάλο κτήμα, είτε στο εξοχικό σας, θα σας παρέχουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό. Στη φωτογραφία, οι Mood Swings σε ένα ξεχωριστό, «ζεστό» live σε κήπο στη Βάρη.

9. Ο γάμος μου θα γίνει στην επαρχία / σε νησί. Τι αλλάζει σε αυτή την περίπτωση;

Όλα τα συγκροτήματα, οι DJs και οι ηχολήπτες μας έχουν έδρα την Αθήνα. Παρόλα αυτά, οι αμοιβές τους διαφοροποιούνται ελάχιστα για εκδηλώσεις εκτός Αττικής. Το επιπλέον κόστος που θα πρέπει να έχετε υπόψη σε περίπτωση που παντρεύεστε στην επαρχία αφορά κυρίως:

– Στα μεταφορικά έξοδα (βενζίνη-διόδια ή/και ακτοπλοϊκά/αεροπορικά εισιτήρια)

– Στην παροχή διαμονής στους συνεργάτες μας για το βράδυ της εκδήλωσης.

Επίσης, λόγω των επιπλέον μεταφορικών, είναι πιθανό να μη σας συμφέρει η μεταφορά του ηχητικού εξοπλισμού από την Αθήνα, αλλά η ενοικίασή του από κάποια εταιρία που δραστηριοποιείται στην περιοχή που θα γίνει ο γάμος. Είμαστε στη διάθεσή σας για να καταλήξουμε μαζί στην πιο συμφέρουσα λύση για εσάς!

10. Το αποφάσισα- θέλω live στο γάμο μου! Τι πρέπει να κάνω ακριβώς;

Τέλεια! Επικοινωνήστε μαζί μας, αναφέροντας τις παρακάτω πληροφορίες:

– Την ημερομηνία του γάμου σας

– Την περιοχή και το είδος του χώρου (ανοιχτός/κλειστός) που θα φιλοξενήσει το wedding party

– Τον αριθμό των καλεσμένων σας, κατά προσέγγιση

– Το συγκρότημα που σας ενδιαφέρει ή –αν δεν είστε σίγουροι- τα είδη της μουσικής που θα θέλατε να ακούσετε live

– Αν θέλετε να συμπεριλάβουμε και DJ στην προσφορά μας.

Θα σας απαντήσουμε άμεσα με την καλύτερη δυνατή οικονομική προσφορά για εσάς!

Έτοιμοι να σχεδιάσουμε μαζί ένα δυνατό live που θα κάνει το γάμο σας αξέχαστο; Επικοινωνήστε με τους No More Artists τώρα!